Carte: Fragmentarea Sufletului. Consecințele acesteia și reintegrarea părților pierdute

Îmi face plăcerea să vă scriu despre prima mea carte publicată. Mai jos aveți descrierea ei.

Comenzi

1. Direct la mine pentru cei care pot veni să-și ridice cartea personal – Preț: 20 lei

 

 

2. De la Editura Gestalt Books – Preț: 25 lei (la care se pot aplica reduceri de până la 35% în funcție de promoție) + transport.

Pentru comenzi în afara Bucureștiului vă rog să contactați direct Editura.

Versiunea în Engleză a cărții este diponibilă pe EARTh’s e-shop (varianta electronică), iar varianta tipărită o puteți achiziona doar de la mine.

 

Detalii tehnice
Autor: Victor Chirea
Corectură: Adina Rădulescu
Copertă: Andrei Chirea
Tehnoredactare: Cristian Fulaș
Editura: Gestalt Books
Anul apariției: 2014
Categorie: Psihoterapie, Psihologie, Spiritualitate
ISBN 978-606-93316-8-2
Număr de pagini: 114

Descrierea cărții
Cartea tratează problematica traumei dintr-o perspectivă spirituală, oferind și câteva modalități de vindecare. În urma unui eveniment traumatizant (decesul unei persoane dragi, accidente, situații de abuz sau violență, etc.) sufletul se poate „sparge” în mai multe bucăți rezultând mai multe părți care trăiesc cu iluzia separării față de sufletul primar. Aceasta este fragmentarea sufletului. Procesul invers se numește reintegrarea sufletului și se referă la diversele modalități terapeutice de „chemare” a fragmentelor de suflet și aducerea lor împreună în moduri în care să fie de folos creșterii spirituale.

Cartea este presărată cu numeroase exemple din practica mea terapeutică fiind prezentat și un studiu de caz mai detaliat de regresie în vieți anterioare, folosind metoda Past Life Therapy. Ofer și o comparație față de Timeline Healing, o altă abordare pe care o folosesc în practica personală, adăugând aici și elemente de fizică cuantică.
Există un capitol întreg dedicat psihopatologiei produsă de fragmentarea sufletului, redat într-o manieră interdisciplinară, împletind concepția clinică oferită de Manualul de diagnostic și statistică a tulburărilor mentale (DSM IV) cu viziunea spirituală asupra tulburărilor, redată de psihologia transpersonală.
În final împărtășesc cititorilor câteva din călătoriile mele spirituale în locuri cum ar fi Nepalul (o retragere într-o mănăstire tibetană), în Brazilia la Joao de Deus, în Israel la sfântul mormânt sau în India la maestrul Sai Baba, ca modalități naturale de reconectare și reintegrare a părților de suflet rătăcite.

Fragment din carte:
„Unul dintre cele mai întâlnite moduri prin care sufletul se poate fragmenta este prin negare. În confruntarea cu o experiență foarte intensă, care depăşeşte capacităţile normale de integrare ale Eului, sufletul alege de cele mai multe ori să facă față acestei situații scindând partea traumatizată din sine și evitând-o în mod intenționat. În timp, acel aspect din Eu este uitat și trimis în inconștient, iar la momentul morții acel suflet nu va fi conștient de părțile reprimate, cărora le-a fost împiedicată exprimarea. Astfel, aspectul sănătos va merge imediat spre lumină, lăsând în urmă, în planurile astrale inferioare, fragmentele suprimate care nu au suficientă energie pentru a reveni în tărâmurile de vibrație mai ridicate.”

Cuprins

1. Delimitări conceptuale
Fragmentarea sufletului
Divizarea sufletului
Aspectele Sinelui: Sufletul, Spiritul și Egoul
Cele 6 „corpuri” ale Sinelui: fizic, emoțional, mental, astral, eteric, cauzal
Despre karma

2. Tipurile și cauzele fragmentării sufletului
Tipuri de fragmentare a sufletului
Cauzele ce ne produc fragmentarea sufletului
– Trauma
– Morțile neașteptate ce survin fulgerător
– Negarea emoțională
– Relațiile dezechilibrate cu atașamente emoționale puternice

3. Psihopatologia asociată fragmentării sufletului
Nevroza, psihoza și tulburările de personalitate
Tulburarea de personalitate multiplă
– Mai multe suflete ce folosesc același corp
– Atașamentul, Obsessor și Pseudo-obsessor
Tulburarea de personalitate bipolară
Exemplu integrativ de terapie prin regresie

4. Reintegrarea sufletului
Procesul de iertare și eliberare
Psihoterapia
Past Life Therapy
Timeline Healing Technique
Locurile speciale ce contribuie la reintegrarea sufletului

–––

Comenzi

1. Direct la mine pentru cei care pot veni să-și ridice cartea personal – Preț: 20 lei
click aici pentru datele de contact

2. De la Editura Gestalt Books – Preț: 25 lei (la care se pot aplica reduceri de până la 35% în funcție de promoție) + transport.

Pentru comenzi în afara Bucureștiului vă rog să contactați direct Editura.

Versiunea în Engleză a cărții este diponibilă pe EARTh’s e-shop (varianta electronică), iar varianta tipărită o puteți achiziona doar de la mine.

3 Comments

Add Yours
 1. 1
  LUMINITA ROXANA

  Pentru ca lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, pentru ca nimic nu este intamplator, merita sa cititm si sa aprofundam aceasta carte: FRAGMENTAREA SUFLETULUI

 2. 2
  Anghel Teodora

  O carte adevarata e facuta pentru a fi „re-scrisa” la nesfarsit de fiecare cititor spunea cineva odata astfel ca, o bucatica din noi insine o putem regasi în paginile acestei carti. Am citit-o si va recomand sa faceti aceasta calatorie spre voi insiva.
  Drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.