Terapia prin regresie – întoarcerea ta în viețile anterioare

(acest articol a fost scris de Georgiana Mihalcea în colaborare cu mine și a apărut în revista Femeia de azi nr. 37, sept. 2013, paginile 14-15)

Ai mai auzit despre terapia vieților anterioare, dar n-ai avut curiozitatea să afli mai multe detalii?  În lume, dar și în țara noastră, există specialiști care te pot ghida într-o călătorie în viețile anterioare, pentru a găsi rezolvări la problemele care-ți chinuie existența.

E bine să înțelegi de la început că terapia prin regresie (incursiunea în viețile tale anterioare) nu are de-a face cu tehnici oculte, nu este o ședință de spiritism sau ceva de genul vrăjitoriilor. Este o metodă cu originea în psihoterapia clasică, ce-i drept acceptată doar de anumite persoane.

De ce ai apela la o terapie prin regresie?
Simți că lucrurile nu decurg normal în viața ta, ai traume vechi la care nu găsești nicio explicație logică, nu ai încredere în tine, nu ești capabilă de iubire, de sentimente de empatie, nici cu sănătatea nu stai prea bine. Ai încercat să stai de vorbă cu persoanele de încredere din jurul tău, ai fost la psiholog, dar problema a rămas încă nerezolvată. Terapeutul în regresie, combinând mai multe tehnici, te poate ghida în trecut acolo unde se află cauza originară a problemei tale. Astfel vei avea ocazia să înțelegi ce s-a întâmplat, să accepți și apoi să eliberezi trauma. Odată rezolvată problema trecutului, prezentul va fi mult mai bun.

„Acel moment traumatizant accesat prin Terapia vieților trecute (Past Life Therapy) poate fi în trecutul acestei vieți când erai copil, în momentul nașterii, în perioada de dezvoltare a fătului sau la momentul concepției.  De multe ori însă cauza este și mai profundă într-o viață trecută sau chiar în viața dintre vieți (în lumea sufletelor). Indiferent ce moment i se înfățișează clientului, explorarea se va face strict în scop terapeutic și focalizat, conform direcției de lucru alese în interviu, nu din curiozitate. Un alt element foarte important este că, în fapt clientul are și rezolvarea problemei, eu ca și terapeut pot doar să-l ghidez și să fiu lângă el în momentul în care va accesa vindecarea la nivel de suflet.”(Victor Chirea)

 Beneficiile acestei terapii
Ședințele de terapie te vor ajuta în primul rând să te înțelegi mai bine pe tine. Cunoscând o parte din existențele tale anterioare, vei avea o viziune mai largă asupra vieții prezente și a continuității ei și după părăsirea planului fizic. De asemenea vei face conexiuni multiple: poate că, undeva în timp ai fost o persoană autoritară și de aceea în prezent ai tendințe de violență verbală, folosești un ton dictatorial și nu reușești să-ți faci prea mulți prieteni. Ei bine, înțelegând de unde-ți vin aceste „porniri”, cu ajutorul terapeutului le vei putea echilibra, comportându-te adecvat cu cei din jur. Mai târziu, după mai multe ședințe poți atinge un nivel de înțelegere și de acceptare superioare celor avute înainte și în final de ce nu, să accesezi o stare de fericire, încredere în propriile forțe și de pace. Totuși pentru a le menține va fi nevoie să continui să aplici noile lucrurile învățate și în viața de zi cu zi, în relație cu ceilalți.

Tratează bolile sufletului și alte trupului
În general pacienții apelează la terapia prin regresie atunci când nu pot atenua pe căile clasice stările de panică, stresul prelungit, anxietatea, nervozitatea, fobiile, depresiile, timiditatea excesivă, obsesiile, sau diverse dependențe. În plus această metodă te ajută să depășești  disfuncțiile și chiar problemele de identitate  sexuală, indiferent dacă ești bărbat sau femeie, te sprijină să ameliorezi dezechilibrele legate de alimentație (obezitate, anorexie). Și sănătatea trupului are de câștigat!

Cât durează terapia
Timpul și frecvența terapiei variază în funcție de client și de problema adusă. Sunt clienți care au nevoie de o pauză mai lungă între întâlniri (chiar de câteva luni) pentru a integra o sesiune, iar alții doar de câteva săptămâni sau chiar zile (după mai multe regresii).
În medie o problemă mai simplă, punctuală (de exemplu diverse fobii, o alergie la un aliment, dureri de cap persistente, probleme digestive etc) se poate echilibra în 1-3 ședințe. Există însă și conflicte structurale ce țin de caracter sau de atitudine, care fac parte din personalitate (neîncredere în sine, sentimentul că nu aparții locului sau eșecuri repetate în relații ce duc la gândire de tipul: „Nu merit”, „Nu mă iubește nimeni”, „O să rămân singură pentru tot restul vieții”, etc.) care pot necesita 5-6 ședințe.
Mai departe s-ar putea să fie nevoie de 12-16 sesiuni pentru a intra și mai mult în profunzime în teme ca: întâlnirea familiei de suflete și accesarea resurselor disponibile, echilibrarea karmei transgeneraționale (moștenită de la străbuni), vizitarea vieții dintre vieți înainte de încarnarea actuală și aflarea menirii (planului) sufletului pentru această viață sau chiar mergerea la începuturile începuturilor când a fost creat sufletul tău și o dată cu el trauma primordială de separare față de sursă…

Iată cum decurge terapia de regresie

Prima întâlnire:
Prima întâlnire poate dura 1-2 ore și are scopul de familiarizare cu metoda și de creare a relației terapeutice. Pe de o parte clientul poate pune întrebări legate de nelămuririle avute și atunci are loc o discuție informativă, iar pe de altă parte terapeutul va întocmi o fișă de anamneză cu informații despre client, istoric personal, o listă cu probleme și alte aspecte considerate importante. Tot acum se decide dacă terapia prin regresie este o metodă potrivită sau poate fi aleasă o altă abordare.

A doua întâlnire:
În a doua întâlnire se va alege una dintre situațiile expuse anterior și într-un interviu scurt de 30-40 minute se va explora și focaliza problema până se va stabili direcția de lucru împreună cu clientul.
Doar după clarificarea acestui aspect se poate începe sesiunea propriu-zisă, iar dacă interviul a fost corect făcut și de asemenea există încredere în relația terapeut-client, de cele mai multe ori alunecarea în regresie se întâmplă de la sine, natural. Lucrurile nu sunt însă făcute la întâmplare, existând tehnici specifice de inducție în funcție de tema de lucru.
În timpul regresiei clientul reintră în contact cu realitatea trecută care este adusă în prezent spre explorare: poate avea senzații corporale, poate simți emoții, poate avea percepții vizuale interioare (similare celor din vis, doar că în stare conștientă) sau să acceseze intuiții. Dacă explorarea a fost făcută corect în final clientul ajunge să înțeleagă situația respectivă, fapt ce îl conduce spre acceptarea și eliberarea problemei.
La final se pot face conexiuni legate de modul în care viața prezentă a fost influențată de cea trecută, care a fost situația care a declanșat problema și care este responsabilitatea și contribuția clientului legat de tot ce s-a petrecut.
O sesiune de regresie durează în medie 3 ore, dar timpul variază în funcție de fiecare client și de perioada de care are nevoie pentru a integra.

În a treia ședință se poate alege o altă problemă din listă sau se poate lucra cu ceea ce a apărut nou între cele 2 sesiuni, inclusiv alte aspecte legate de situația inițial adusă.

După câteva sesiuni are loc o întâlnire în care se integrează subiectele abordate până atunci și se verifică dacă mai sunt aspecte ce au nevoie de explorare astfel încât să existe sentimentul de finalizare, completitudine, echilibru legat de tema respectivă. Apoi terapia se poate încheia sau se poate alege un alt obiectiv terapeutic.

 

30 Comments

Add Yours
 1. 1
  Andreea Georgiana B.

  Cu respect, as dori sa stiu daca s-a intamplat deja sa accesez amintiri din alte vieti(ca aceeasi persoana si aceeasi familie) la varsta de 30 de ani se poate repeta experienta si de acum incolo? Precizez totodata ca anul trecut, fix in aceeasi perioada m-am rugat sa se intample macar o data. Am ajuns deja la un nivel destul de bun de constiinta, intuitie inca din tinerete(de la 5 ani) si s-a tot dezvoltat. Daca se poate doar sa va dati cu parerea vis-a-vis de experienta, daca mi se poate repeta pe cont propriu si totodata as dori eventual sa stiu si costul unei sedinte, nu am mai facut asta. Va multumesc!

  • 2
   Victor

   Bună ziua,
   Am trimis un email cu mai multe informații despre modul în care lucrez și tarife.
   Cât despre răspunsul la întrebare – am nevoie de mai multe date ca să pot oferi un răspuns.
   Numai bine

 2. 3
  Ela

  Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca toate persoanele pot accesa regresii in vieti trecute/perioade intre vieti ? Totodata, va rog sa ma lamuriti asupra aspectului urmator : problemele gen karma de neam le putem rezolva prin aceste regresii ? Cat costa sedinta, eventual putem intra in regresie dintr-o singura sedinta ? Multumesc frumos, astept raspunsul dvs. Ela

  • 4
   Victor

   Bună,
   Nu toată lumea poate accesa o viață trecută. Îți trebuie un anumit nivel de conștiință, pregătire și de dezvoltare – cum un copil nu poate rezolva ecuații diferențiale avansate și pentru asta este nevoie mai târziu să facă facultatea de matematică. Sunt sigur că dacă merg la nea Gheorghe care vinde castraveți în piață n-o să-l reușesc să-i fac nicio regresie. Nu că ar fi ceva în neregulă cu el, dar pur și simplu nu e timpul.
   Da, putem rezolva Karma de neam, dar prin mai multe ședințe. Am și făcut workshopuri pe această temă. de exemplu – http://www.victorchirea.ro/2017/11/workshop-terapie-prin-regresie-vindecarea-karmei-de-familie-18-19-noiembrie/
   Am trimis un email în care explic legat de costuri.
   În general fac un interviu și apoi decidem ce metodă e potrivită să o aplicăm. dar cu unele persoane programez și regresie din prima
   numai bine

 3. 5
  Robert T.

  Buna ziua ! Ma cheama Robert, am 41 de ani, si sunt din Bucuresti. Doresc sa stiu unde practicati sedintele de regresie, disponibilitatea si la ce tarife. Va multumesc

 4. 25
  OANCA Ionela

  Buna seara,
  Numele meu este Ionela OANCA.
  Va contactez in legatura cu o curiozitate – am posibilitatea de a face terapie prin regresie atat in aceasta viata cat si in vietile trecute. Am citit diverse informatii despre aceasta terapie si sunt putin confuza. Dupa ce am ascultat emisiunea Dvs televizata va intreb cat de periculoasa poate fi aceasta terapie pentru protectia mea naturala? Se poate intampla ceva care sa atraga alte probleme mai serioase dupa regresiile respective?
  Mentionez ca terapeuta la care ma refer spune ca foloseste pentru regresie tehnica tibetana … nu cunosc ce implica si sper ca raspunsul Dvs sa ma ajute sa iau o decizie in acest sens.
  Cu deosebita stima, va multumesc frumos,
  Ionela OANCA

  • 26
   Victor

   Bună,
   Nu știu ce presupune o regresie folosind tehnica tibetană. Am practicat Buddhism o perioadă și când am fost în Tibet. Ei vorbeau de vieți trecute, ce se întâmplă după moarte și de viața dinte vieți, dar nu ne-a fost făcută regresie niciodată. Din câte am văzut eu nu acesta este scopul Buddhismului.
   Cât despre cât de periculoasă poate fi terapia prin regresie. Este la fel de periculoasă ca viața și la fel de periculoasă ca moartea pentru că le vei trăi pe ambele într-o regresie. Dacă îți este frică de viață și de moarte atunci o să-ți fie frică și de a accesa o altă viață și o altă moarte din trecut. Nu știu ce înțelegi tu prin protecția ta naturală. Eu înțeleg sistemul imunitar. În orice caz probabil cel mai potrivit este mai întâi să lucrezi frica de pericolul (o să vezi tu de ce pericol te temi, că eu nu știu) probabil prin altă metodă decât regresia (din moment ce-ți produce frică) și apoi să vezi dacă vrei să faci regresie. Alte răspunsuri probabil vei găsi în acest articol – http://www.victorchirea.ro/2016/02/interviu-chic-elite/
   Numai bine

 5. 29
  Dariuta Conbstantin Doru

  Am aflat astazi despre dumneavoastra si terapia prin regresie de la doamna Sanda Stefan si as dori foarte mult sa fac acesta terapie cu indrumarea dumneavostra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.